Kerriepoeder Madras - kruiden mengsel -
- Indisch, Bijgerecht
- 0-10 min.
Kerrie Madras poeder is een heerlijk, enigszins pikant, kruidenmengsel genoemd naar de Indische stad Madras in het zuiden van India. Curry Madras is echter onbekend onder die naam in India zelf. Het is een naam die in Indische restaurants in Groot Brittannië is ontstaan.
Ingrediënten 4 recipe.people
8 eetlepels korianderzaad6 eetlepels komijnzaad
1 eetlepel mosterdzaad
1 eetlepel venkelzaad
4 eetlepels gemalen kaneel
6 eetlepels gemalen zwarte peper
2 eetlepels gemalen witte peper
1 eetlepel gemalen nootmuskaat
1 eetlepel gemalen kruidnagels
2 eetlepels gemalen kardemom
2 eetlepels kurkuma
2 eetlepels gemberpoeder
1 eetlepel chilipeper
Bereidingswijze
Neem een vijzel, bij voorkeur granieten en vul deze met alle kruiden.
Meng de kruiden eerst en stamp en wrijf de kruiden vervolgens fijn
Bewaar de kruiden in een afgesloten pot of gebruik ze meteen.
Bron
kruidenmixen
Serveertip
Maak je eigen makkelijke en snelle Curry met Madraspoeder , en je tovert een lekkere maaltijd op tafel ........Meng 2 eetlepels curry madras met 400 mililiter romige kokosmelk . Voeg kipfilet en groenten naar keuze toe en kook dat gedurende 20 minuten. Heerlijk!