Chinese vijf kruiden mengsel huis gemaakt

  • Chinees, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Chinese vijf kruiden mengsel huis gemaakt

    Chinese vijf kruiden mengsel huis gemaakt

    Chinese vijf kruiden mengsel huis gemaakt

  • Chinese vijf kruiden mengsel huis gemaakt

    Chinese vijf kruiden mengsel huis gemaakt

    Chinese vijf kruiden mengsel huis gemaakt

Dit traditionele kruidenmengsel wordt in de Chinese en Vietnamese keuken toegepast bij vleesgerechten en dan met name varkensvlees.Vijfkruidenkruid is ook lekker om over nootjes te strooien en deze dan even in de pan te wokken. De Chinezen noemen vijf kruiden mengsel Ng heung fan. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 theelepel gemalen steranijs
1 theelepel gemalen venkel
1 theelepel gemalen Szechuanpeper
1 theelepel gemalen kaneel
½ theelepel gemalen kruidnagel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Neem een bij voorkeur granieten vijzel en vul deze met alle kruiden.
-Meng de kruiden eerst en stamp en wrijf de kruiden vervolgens fijn
-Bewaar de kruiden in een afgesloten pot of gebruik ze meteen.

Bron

kruidenmixen

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten