Garam Masala kruidenmix zelf maken

  • Indisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Garam Masala kruidenmix zelf maken

    Garam Masala kruidenmix zelf maken

    Garam Masala kruidenmix zelf maken

Garam masala is een uitgebalanceerde mix van geroosterde kruiden en specerijen die worden fijngestampt met een vijzel. In de Indiase keuken worden gemalen kruiden altijd aan het einde van de bereiding over het gerecht gestrooid en hele kruiden aan het begin.Het woord garam betekent warm en masala betekent kruidenmix. Garam masala is dus een kruidenmix waar het warm van krijgt.Garam masala heeft een milde maar intense smaak  die zo gelaagd is dat de verschillende smaken elkaar versterken.In Indiase huishoudens wordt garam masala vrijwel dagelijks gebruikt. De samenstelling verschilt per streek en zelfs per gezin.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eetlepels korianderzaadjes
2 eetlepels komijnzaadjes
2 theelepels groene kardemom (verwijder de schil!)
1 theelepel zwarte kardemom (verwijder de schil!)
1 theelepel kruidnagel
1 theelepel zwarte peperkorrels
1 theelepel gedroogd gember
1 theelepel amchoor (gedroogde groene mango's)
½ theelepel nootmuskaat
4 stokjes kaneel van ongeveer 6 centimeter
2 gedroogde hete chilipepers (meer voor extra pikant)
2 blaadjes gedroogde laurier
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Neem een pan en rooster de kruiden enkele minuten, op een laag vuur.-
-Neem een bij voorkeur granieten vijzel en vul deze met alle kruiden.
-Meng de kruiden eerst en stamp en wrijf de kruiden vervolgens fijn
-Bewaar de kruiden in een afgesloten pot (maximaal 3 maanden) of gebruik ze meteen.

Bron

kruidenmixen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten