1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Carpaccio
  6. Carpaccio met kreeft en truffelmayo

Carpaccio met kreeft en truffelmayo

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-11-2020

Ingrediënten 4 personen


160 g pastrami (beenhouwerij)
2 gekookte kreeften (diepvries)
12 kerstomaten
1 bakje tuinkers
1 bakjes
50 g pecorino (blok)
2 el geroosterde pijnboompitten
12 appelkappertjes (bokaal)
2 el mayonaise
1/2 tl truffelolie
zwarte peper (molen)
grof zeezout (molen)



Carpaccio met kreeft en truffelmayo
Carpaccio met kreeft en truffelmayo

Makkelijk, lekker en feestelijk voorgerecht dat zeker in de smaak zal vallen van Uw gasten 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Laat de gekookte kreeften volledig ontdooien in de verpakking (dat gaat sneller als je ze in koud water legt).
- Snij de kreeften met een scherp mes in de lengte in 2 en verwijder het vlees. Kraak de poten met een notenkraker en haal er het vlees uit (hou de kleinste pootjes apart voor de afwerking).
- Meng de truffelolie onder de mayonaise en kruid met zwarte peper.
- Rasp de pecorino.
- Knip de tuinkers los.
- Verdeel de tomaten over een ovenschaal en kruid met grof zeezout. Zet 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven, tot ze openbarsten.

Bereiding :
1 Verdeel de sneetjes pastrami over 4 borden en schik er telkens 1/2 van de kreeft op, samen met 1 schaar en enkele
kleine pootjes.
2 Werk de borden verder af met de kappertjes, de gepofte tomaatjes en de plukjes tuinkers. Bestrooi met de pijnboompitten en de geraspte pecorino en lepel er enkele toefjes truffelmayo op.

Serveertip

Drankensuggestie :

Bier
Martha Sexy Blond Sterk blond bier

Wijn
Montagny 1er Cru A.O.P. €La Burgondie' Cave de Buxy

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top