Gamba op een torentje van avocado, venkel en pompelmoes

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-11-2020
  • Gamba op een torentje van avocado, venkel en pompelmoes

    Gamba op een torentje van avocado, venkel en pompelmoes

    Gamba op een torentje van avocado, venkel en pompelmoes

Feestelijk voorgerecht dat makkelijk te bereiden is

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g Black Tiger gamba's (diepvries)
1 venkel
1 bosje waterkers
2 avocado's
1 pompelmoes
1 limoenen
2 el cocktailsaus
1 tl Provençaalse kruiden
2 el olijfolie
zwarte peper (molen)
grof zeezout (molen)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
serveerring

Bereidingswijze

Voorbereiding :
-Laat de gamba's volledig ontdooien. Dep droog.
- Snij de limoen in 8 partjes.
- Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.
-Verwijder de pit uit de avocado's en snij in kleine blokjes.
- Snij de venkel in dunne reepjes.
- Knip de waterkers los.

Bereiding : (20 min.)

1 Verhit een grillpan, zonder vetstof. Bak de gamba's 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper, zeezout en de Provençaalse kruiden.
2 Maak de saus: meng 2 eetl. cocktailsaus met 3 eetl. koud water.
3 Maak de torentjes (dat gaat makkelijk met een serveerring): maak onderaan een laagje avocado. Lepel er een laagje pompelmoes over en eindig met de venkel.
3 Verdeel de gamba's over de torentjes en werk af met wat waterkers. Besprenkel met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zeezout.

Afwerking :

Lepel een beetje saus rond de torentjes en serveer er een limoenpartje bij.

Bron

colruyt

Serveertip

dranken suggesties :

Bier
Floreffe Tripel Blond abdijbier

Wijn
Vermentino di Sardegna D.O.C. ‘La Cala' Sella & Mosca Sardegna - Italië

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten