Jan Hagel koekjes van Annemarie een winnares van Heel Holland Bakt

  • Nederlands, Banket
  • 10-20 min.
  • Jan Hagel koekjes van Annemarie een winnares van Heel Holland Bakt

    Jan Hagel koekjes van Annemarie een winnares van Heel Holland Bakt

    Jan Hagel koekjes van Annemarie een winnares van Heel Holland Bakt

  • Jan Hagel koekjes van Annemarie een winnares van Heel Holland Bakt

    Jan Hagel koekjes van Annemarie een winnares van Heel Holland Bakt

    Jan Hagel koekjes van Annemarie een winnares van Heel Holland Bakt

Ik wilde al heel lang eens Jan Hagel bakken. Een echt Nerlands koekje, die ze hier in Duitsland niet kennen. Leuk om mijn buren te laten proeven.
Ik heb deze keer het recept van Annemarie gebruikt die een paar jaar terug winnares was van de TV-uitzending Heel Holland Bakt. Ik heb wel iets aangepast en dat is dat ik in plaats van 1 theelepel kaneel heb ik 2 theelepels genomen. Verder een half losgeklopt ei door het deeg heb gekneed en de deegplak vòòr het bakken heb ingesmeerd met losgeklopt ei. Zien de koekjes er iets mooier uit. Hoeft natuurlijk niet,
De koekjes worden op een bakplaat gebakken en nog warm in de vorm gesneden.
Onze buren waren trouwens verrukt. De buurvrouw kon er niet vanaf blijven en wijzelf ook niet.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 recipe.people
250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
130 gram witte basterdsuiker (120 gram lichtbruine)
1 theelepel kaneel (2 theelepels kaneel)
Mespunt zout
180 gram harde roomboter, in blokjes
½ + ½ ei, losgeklopt (½ ei om bovenop het deeg te strijken)
50 gram greinsuiker, parelsuiker of grof gestampte suikerklontjes
40 gram geschaafde amandelen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat 35 x 40 cm
bakpapier
mixer okeukenmachine, of met de hand kneden
kwastje om het ei in te smeren

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe bloem, bakpoeder, basterdsuiker, kaneel, losgeklopt ei en zout in een grote kom en roer goed door elkaar. Voeg de boter toe en kneed tot een soepel deeg met behulp van een mixer met deeghaken of een keukenmachine. Met de hand gaat natuurlijk ook.
Rol het deeg op bakpapier uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 40 × 35 cm. Leg het bakpapier met de plak deeg op de bakplaat. Bestrijk het deeg dun met het losgeklopte ei en bestrooi met de greinsuiker en de geschaafde amandelen. Druk ze met de hand wat aan, zodat ze niet te los op het deeg liggen. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. Mijn koekjes zaten 25 minuten in de oven.
Haal de koek uit de oven en snijd met een scherp mes de koek in rechthoekige stukken. Laat de koekjes verder afkoelen op een rooster.

Bron

https://www.culy.nl/recepten/jan-hagel-koekjes/ Een recept van Annemarie winnares van Heel Holand Bakt

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten