1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Focaccia
  6. Minestronesoep met focaccia

Minestronesoep met focaccia

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-11-2020

Ingrediënten 8 personen


Voor de soep:

2 grote uien, grof gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 winterwortel, in blokjes
2 stengels bleekselderij, in halve ringetjes
1 prei, in ringen
1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, grove stukken
1 courgette, grove stukken
1 blik tomatenblokjes
1 pakje passata di pommodoro
1 liter water
1 pot witte bonen in tomatensaus
250 gram pasta naar keuze
125 gram gerookte spekreepjes
Olijfolie
3 bouillonblokjes
Italiaanse kruiden
Peper en zout naar smaak
Chorizo in blokjes

Voor de focaccia:

500 gram bloem
10 gram zout
15 gram suiker
7 gram gist
300 ml lauwwarm water
50 ml olijfolie
Verse rozemarijn, ca 3 takjes, fijngehakt
2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
Grof zeezout


Verder heb je nodig


Grote soeppan
Oven


Minestronesoep met focaccia
Minestronesoep met focaccia
Minestronesoep met focaccia
Minestronesoep met focaccia

Heerlijke, goed vullende maaltijdsoep. Beetje vakantiegevoel tijdens koude dagen. Ik heb er ook nog wat zelfgemaakte gehaktballetjes aan toegevoegd.
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Soep:

Bak de spekjes in een beetje olijfolie aan in de soeppan. Voeg de uien en knoflook toe en bak glazig. Voeg vervolgens de winterpeen, bleekselderij, prei, paprika en courgette toe. Geef elk ingrediënt de tijd alvorens het volgende ingrediënt toe te voegen. Daarna de tomatenblokjes en passata toevoegen, water en bouillonblokjes. Laat dit alles lekker een half uurtje pruttelen. Doe de pasta erbij en als laatste de chorizo en Italiaanse kruiden en naar smaak peper en zout.

Focaccia:

Meng de bloem, zout, suiker en gist en voeg het water toe. Kneed alles in 10 minuten tot een samenhangend deeg. Laat minimaal een half uur, afgedekt, rijzen. Meng de olijfolie met de knoflook en rozemarijn. Verwarm de oven op 220 graden met de bakplaat erin. Kneed het deeg na het rijzen nog een minuut of twee, rol het uit in een plak van ca. 2 centimeter dik. Deuk het deeg met je knokkels in en bestrijk met het olie/rozemarijn/knoflook mengsel. Strooi er wat grof zeezout over en bak in ca. 25 min. af tot hij mooi bruin ziet.

Serveertip

Serveer de soep samen met de nog warme focaccia.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joycetwan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joycetwan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top