300 g spaghetti
2 el pijnboompitten
25 g Parmigiano Reggiano (stuk)
1 teen knoflook
30 g verse basilicum
40 Ml olijfolie extra vierge
1 El Citroensap
Keukenmachine of staafmixer
snijplank
Knoflook pers
Lepels
Vandaag gegeten. Erg lekker!
-Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
-Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
-Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine fijn.
-Voeg de basilicumblaadjes en olie toe en maal kort tot pesto.
- Voeg peper en zout toe.
- Voeg toe de citroensap
- Schep pesto door de spaghetti en serveer op 4 borden.
Bereidingstip:
Nog sneller aan tafel? Gebruik dan verse pasta, die is in 4 min. klaar.
Combinatietip:
Lekker erbij: kip en tomatensalade.
Bewaartip:
Je kunt de pesto in een afgesloten potje bewaren met een laagje olie erop. Na opening is de pesto 1 week houdbaar.
Https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1064602/pasta-pesto