1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pesto
  6. Groene Pesto pasta

Groene Pesto pasta

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-11-2020

Ingrediënten 4 personen


300 g spaghetti
2 el pijnboompitten
25 g Parmigiano Reggiano (stuk)
1 teen knoflook
30 g verse basilicum
40 Ml olijfolie extra vierge
1 El Citroensap


Verder heb je nodig


Keukenmachine of staafmixer
snijplank
Knoflook pers
Lepels


Vandaag gegeten. Erg lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
-Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

-Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine fijn.
-Voeg de basilicumblaadjes en olie toe en maal kort tot pesto.
- Voeg peper en zout toe.
- Voeg toe de citroensap
- Schep pesto door de spaghetti en serveer op 4 borden.

Bereidingstip:
Nog sneller aan tafel? Gebruik dan verse pasta, die is in 4 min. klaar.

Combinatietip:
Lekker erbij: kip en tomatensalade.

Bewaartip:
Je kunt de pesto in een afgesloten potje bewaren met een laagje olie erop. Na opening is de pesto 1 week houdbaar.

Bron

Https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1064602/pasta-pesto



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Chefdaniel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Chefdaniel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top