Heerlijke speculaaskoekjes met amandelen kun je niet van afblijven

  • Nederlands, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-11-2020
  • Heerlijke speculaaskoekjes met amandelen kun je niet van afblijven

    Heerlijke speculaaskoekjes met amandelen kun je niet van afblijven

    Heerlijke speculaaskoekjes met amandelen kun je niet van afblijven

Voor deze speculaasjes heb je geen speculaasplank nodig. Ik heb het deeg in één plak op mijn bakplaat (35 x 40 cm) gelegd. Gebakken en daarnade nog warme speculaas in stukjes gesneden. Het deeg is snel gemaakt, moet wel even rusten (30 minuten), dan uitrollen en bakken. Snel klaar en heerlijk. Je kunt er niet van afblijven, gevaarlijk dus. Het recept voor het deeg heb ik van internet (link hieronder). Ik heb er zelf amandelschaafsel doorgemengd.

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen
250 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
2 eetlepels koekkruiden / speculaaskruiden
snufje zout
150 gram donkere basterdsuiker
150 gram roomboter
3 eetlepels melk
½ losgeklopt ei
100 gram amandelschaafsel

N.B. in plaats van bloem en bakpoeder kun je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine of mixer met deeghaken of gewoon je handen gebruiken
deegrol of een grote fles
bakpapier
bakplaat van je oven
kommetje voor het losgeklopte ie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 graden boven- en onder-warmte.
Bekleed je bakplaat met bakpapier.

Kneed een samenhangend deeg van de bloem, bakpoeder, koek-of speculaaskruiden, zout, basterdsuiker, roomboter en melk. Dat kan met de keukenmachine, mixer met deeghaken of met de hand.
Meng een deel van het amandelschaafsel door het deeg. De rest van de amandelen gaan bovenop het deeg.
Wikkel het deeg in folie en laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
Rol het deeg dun uit met een deegroller op een met bloem bestoven werkblad ter grootte van je bakplaat.
Bestrijk de bovenkant van het deeg met behlp van een kwastje met losgeklopt ei.
Strooi de rest van het amandelschaafsel over de deegplak. Druk het amandelschaafsel een beetje aan zodat het goed blijft zitten.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak het speculaasdeeg ongeveer 10 tot 15 minuten tot de amandelen een lichtbruine kleur hebben gekregen.
Snij de nog warme speculaaskoekjes in mooie stukken. Laat ze afkoelen en bewaar ze in een trommel. N.B.Daar blijven ze niet lang want ze zijn onweerstaanbaar lekker.

Serveertip

Wil je de koekjes mooier maken dan kun je ze ook uitsteken in verschillende vormen.
Ook zonder amandelen zijn deze koekjes heerlijk.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten