1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Quiche
  5. Pompoen - Spinazie Quiche

Pompoen - Spinazie Quiche

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-11-2020

Ingrediënten 4 personen


Voor het deeg:
300 gram bloem
150 gram boter
snuf zout
1 Ei
2-3 eetlepels koud water

Voor de quiche:
400 gram pompoenblokjes
2 tenen knoflook (fijngehakt of geperst)
peper en zout
2 eieren
100 gram crème fraiche
snufje gerookte paprikapoeder
100 gram geitenkaas


Verder heb je nodig


Quichevorm 20x20 cm
Mixer


Pompoen - Spinazie Quiche
Pompoen - Spinazie Quiche

Deze quiche kan gegeten worden als hoofdgerecht, maar is ook lekker als borrelhapje.
De quiche verdelen in stukjes en het is een lekker hartige borrelhap.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor het deeg:
Doe bloem, boter, zout, ei en 2 eetlepels water in een kom en mix dit tot een mooi deeg. Is het nog wat kruimelig, voeg dan de derde eetlepel water toe. Je moet een stevig deeg hebben, maar het mag niet te droog zijn.
Verpak het deeg in keukenfolie en laat het een halfuurtje rusten in de koelkast. Ondertussen kun je beginnen aan de vulling voor je quiche.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot het iets groter is dan de vorm die je wilt bekleden.
Om de vorm te bekleden, rol de lap deeg om de deegroller, zet de vorm neer en rol het boven de bakvorm weer voorzichtig uit. Druk het deeg goed aan in de hoekjes van de vorm en snijd de overtollige randjes weg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Voor de vulling:
Roerbak pompoen met knoflook, peper en zout 8-10 minuten.
Voeg de spinazie toe, roerbak tot deze is geslonken.
Verdeel het pompoenmengsel over de vorm.
In een kom klop je eieren, crème fraiche, paprikapoeder, peper en zout.
Giet dit over de bodem. Verkruimel de geitenkaas en verdeel over de quiche.

Bak de quiche 30 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.

Serveertip

Het is niet nodig de bakvorm in vetten, je kunt het deeg er direct in leggen.

Bron

Borrelhapjes kookboek



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cora42


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cora42
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top