GEMBERKIP
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Dit lekkere gerecht is heel licht verteerbaar, dankzij de vele gember in het gerecht. Door de marinade wordt de kip boterzacht. Serveer met basmatirijst. Makkelijk en ongelooflijk lekker !
Ingrediënten 4 recipe.people
1 kg kipfilet, in stukken2 uien, fijngesnipperd
1 rode peper, in reepjes
400 ml kokosmelk
1 kippenbouillonblokje
1 el zonnebloemolie
1 tl kurkuma
voor de marinade :
7 cm gember, fijngehakt
4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 citroen, geperst
1 el zonnebloemolie
15 g koriander, fijngehakt
1 tl chilipoeder
Bereidingswijze
-meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Gebruik slechts de helft van de koriander. Laat hierin de kip enkele uren afgedekt in marineren. Zet in de koelkast.
-Stoof de ui zacht in de zonnebloemolie.
- Kruid met de kurkuma en laat één minuut meebakken.
-Voeg er de kip aan toe en schenk er meteen ook de marinade over.
-Laat de kip kleuren.
-Doe er de kokosmelk en de chilipeper bij. Verkruimel het bouillonblokje boven het geheel. Breng aan de kook en laat 20 minuten afgedekt koken tot de kip volledig gaar is.
-Verdeel het gerecht over de borden en werk af met de rest van de koriander.
Bron
15gram