Super lekker en snel Jachtpannetje....

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-11-2020
  • Super lekker en snel  Jachtpannetje....

    Super lekker en snel Jachtpannetje....

    Super lekker en snel Jachtpannetje....

  • Super lekker en snel  Jachtpannetje....

    Super lekker en snel Jachtpannetje....

    Super lekker en snel Jachtpannetje....

  • Super lekker en snel  Jachtpannetje....

    Super lekker en snel Jachtpannetje....

    Super lekker en snel Jachtpannetje....

  • Super lekker en snel  Jachtpannetje....

    Super lekker en snel Jachtpannetje....

    Super lekker en snel Jachtpannetje....

  • Super lekker en snel  Jachtpannetje....

    Super lekker en snel Jachtpannetje....

    Super lekker en snel Jachtpannetje....

  • Super lekker en snel  Jachtpannetje....

    Super lekker en snel Jachtpannetje....

    Super lekker en snel Jachtpannetje....

  • Super lekker en snel  Jachtpannetje....

    Super lekker en snel Jachtpannetje....

    Super lekker en snel Jachtpannetje....

  • Super lekker en snel  Jachtpannetje....

    Super lekker en snel Jachtpannetje....

    Super lekker en snel Jachtpannetje....

In 35 minuten staat dit eenvoudig maar heerlijk pannetje op tafel. Buitengewoon smaakvol met de wijn de  ketjap en de kruiderijen. Alle ingrediënten staan vast wel in je keukenkastje en hoe leuk is het om met deze eenvoudige smaakmakers een heerlijk en gezond pannetje op tafel
te toveren :)
Wij hebben er een gekookt aardappeltje bij gegeten, maar rijst is hier ook lekker bij. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. 

 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gram hamlappen in blokjes
300 gram sperziebonen , schoon, en gehalveerd
1 flinke teen knoflook gesnipperd
1 ui gesnipperd
1 blikje tomatenpuree 70 gram
20 ml ketjap manis
50 ml rode wijn
350 ml runderbouillon van een blokje ( minder zout)
1 laurierblad
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gedroogde tijm
15 gram honing( ik had agave siroop)
eventueel 10 gram maizena
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjes pan of wok, snijplank en mes

Bereidingswijze

Blancheer de gehalveerde sperziebonen circa 5 minuten, giet ze af , spoel ze koud en laat ze uitlekken.

Kruid de hamblokjes met peper, zout en paprikapoeder. Verwarm een scheutje olie in de wok of hapjespan en bak de hamblokjes op een hoog vuurtje even rondom aan.

Bak dan de ui en de tomatenpuree even mee. Voeg de knoflook toe en bak dit ook even mee.

Blus alles af met de rode wijn.

Zet dan het vuur laag en voeg de ketjap, tijm, honing en het laurierblaadje toe. Roer even alles goed door en schenk er dan de runderbouillon bij.

Laat de saus zonder deksel op de pan maximaal 10 minuten pruttelen. Voeg een paar minuten voor de eindtijd van het gerecht de sperziebonen toe.

Bind de saus eventueel met een maizenapapje, mocht deze nog te dun zijn en serveer het jachtpannetje met gekookte krieltjes of gekookte aardappeltjes.

Bron

Uit het boek : " Heerlijke Winter " eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 22-06-2021

Dag LekkerEten26 dankjewel voor je reactie. Fijn dat het gerecht goed in de smaak is gevallen Groetjes Lidy en een fijne avond nog.

LekkerEten26 avatar
LekkerEten26 22-06-2021

Prima gerecht. De wijn heb ik er uit gelaten, en dat werkt ook goed. Vooral erg gemakkelijk met alle basis-ingrediënten.

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 06-12-2020

Dag Carola, dankjewel voor je leuke reactie en voor je fijne tip. Groetjes Lidy.

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 06-12-2020

Carola1208 zegt op 6 december 2020 09:48:12 Ik heb het afgelopen vrijdag gemaakt en het was heerlijk. lijkt me ook lekker met champignons en wat stokbrood.

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 29-11-2020

Hoi Elisabeth dankjewel voor je reactie en.... spruitjes zullen er ook wel lekker bij smaken . Groetjes Lidy

ElisabethSchmidt avatar
ElisabethSchmidt 29-11-2020

Ben het nu aan het maken. Natuurlijk al wat geproefd. Erg lekker! Door een kleine plannings fout eet ik er spruitjes bij. Is ook groen 😉 dankjewel voor dit recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten