1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Super lekker en snel Jachtpannetje....

Super lekker en snel Jachtpannetje....

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-11-2020

Ingrediënten 2 personen


200 gram hamlappen in blokjes
300 gram sperziebonen , schoon, en gehalveerd
1 flinke teen knoflook gesnipperd
1 ui gesnipperd
1 blikje tomatenpuree 70 gram
20 ml ketjap manis
50 ml rode wijn
350 ml runderbouillon van een blokje ( minder zout)
1 laurierblad
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gedroogde tijm
15 gram honing( ik had agave siroop)
eventueel 10 gram maizena


Verder heb je nodig


Hapjes pan of wok, snijplank en mes


Super lekker en snel Jachtpannetje....
Super lekker en snel  Jachtpannetje....
Super lekker en snel Jachtpannetje....
Super lekker en snel  Jachtpannetje....
Super lekker en snel Jachtpannetje....
Super lekker en snel  Jachtpannetje....
Super lekker en snel Jachtpannetje....
Super lekker en snel  Jachtpannetje....
Super lekker en snel Jachtpannetje....
Super lekker en snel  Jachtpannetje....
Super lekker en snel Jachtpannetje....
Super lekker en snel  Jachtpannetje....
Super lekker en snel Jachtpannetje....
Super lekker en snel  Jachtpannetje....
Super lekker en snel Jachtpannetje....
Super lekker en snel  Jachtpannetje....

In 35 minuten staat dit eenvoudig maar heerlijk pannetje op tafel. Buitengewoon smaakvol met de wijn de  ketjap en de kruiderijen. Alle ingrediënten staan vast wel in je keukenkastje en hoe leuk is het om met deze eenvoudige smaakmakers een heerlijk en gezond pannetje op tafel
te toveren
Wij hebben er een gekookt aardappeltje bij gegeten, maar rijst is hier ook lekker bij. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. 

 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Blancheer de gehalveerde sperziebonen circa 5 minuten, giet ze af , spoel ze koud en laat ze uitlekken.

Kruid de hamblokjes met peper, zout en paprikapoeder. Verwarm een scheutje olie in de wok of hapjespan en bak de hamblokjes op een hoog vuurtje even rondom aan.

Bak dan de ui en de tomatenpuree even mee. Voeg de knoflook toe en bak dit ook even mee.

Blus alles af met de rode wijn.

Zet dan het vuur laag en voeg de ketjap, tijm, honing en het laurierblaadje toe. Roer even alles goed door en schenk er dan de runderbouillon bij.

Laat de saus zonder deksel op de pan maximaal 10 minuten pruttelen. Voeg een paar minuten voor de eindtijd van het gerecht de sperziebonen toe.

Bind de saus eventueel met een maizenapapje, mocht deze nog te dun zijn en serveer het jachtpannetje met gekookte krieltjes of gekookte aardappeltjes.

Bron

Uit het boek : " Heerlijke Winter " eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top