1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Garnalen
  6. Waterzooi van bloemkool met tarbot en grijze garnalen

Waterzooi van bloemkool met tarbot en grijze garnalen

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-11-2020

Ingrediënten 4 personen


300 g tarbotfilet
100 g gepelde grijze garnalen
1 bloemkool
3 wortelen
1 citroen
1 ui
2 eetlepels zure room
1,9 dl schaaldierenfond
20 g geklaarde boter
1 kruidentuiltje
4 takjes tijm
peper en zout



Waterzooi van bloemkool met tarbot en grijze garnalen
Waterzooi van bloemkool met tarbot en grijze garnalen

Makkelijk, feestelijk en vooral super lekker voorgerecht , dat je ook als hoofdgerecht kan serveren door de hoeveelheid tarbot en garnalen te verdubbelen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de wortelen in 8 staafjes en de ui in grote stukken. Doe ze samen met het kruidentuiltje in een kookpot met 1 L water en breng aan de kook.
-Verdeel de bloemkool in roosjes. Voeg de bloemkoolroosjes en enkele kleine bloemkoolblaadjes toe aan de bouillon. Laat 10 min. pruttelen.
-Haal de wortelen, de bloemkoolblaadjes en de helft van de bloemkoolroosjes met een schuimspaan uit de kookpot. Laat ze onmiddellijk in ijskoud water schrikken. Verwijder het kruidentuiltje uit de bouillon en mix fijn.
-Voeg de schaaldierenfond toe, de zure room en citroensap naar eigen smaak.
-Warm de uitgelekte groenten lichtjes op in de waterzooi.

-Verdeel de tarbot in 4 porties en bak kort in de hete geklaarde boter. Kruid met peper en zout.

-Verdeel de waterzooi en de groenten over diepe borden. Voeg de tarbot en de grijze garnalen toe, werk af met tijm en serveer.

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top