1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. De Zweedse gehaktballetjes in roomsaus van Jamie Oliver

De Zweedse gehaktballetjes in roomsaus van Jamie Oliver

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-11-2020

Ingrediënten 4 personen


600 gram gemengd gehakt
Zout en peper
1 groot ei, losgeklopt
1 dl melk
2 lente-uitjes, in kleine stukjes gehakt)
2 eetlepels gehakte peterselie ) 1)
1 eetlepel gedroogde dille )
75 gram paneermeel
1/2 theelepel chilivlokken of mespunt cayennepeper 2)
Zonnebloemolie 3)
Potje cranberrycompote , bosbessenjam of bramenjam voor erbij
Roomsaus
2 eetlepels bloem
250 ml runderbouillon (tablet) of runderfond (pot)
200 ml slagroom
Zout, peper
Paar druppels tabasco
Paar druppels citroensap

Gehaktballetjes volgens het recept van Jamie:
1)Handvol gemengde kruiden, gehakt bijv. peterselie, bieslook, dille
2) 1 theelepel gemalen piment-bes
3) olijfolie

Roomsaus van Jamie:
1 eetlepel bloem
300 ml rundvleesbouillon
600 mll slagroom
Sap van ½ citroen
Peper, zout


Verder heb je nodig


Hapjespan


De lekkerste Zweede gehaktballetjes, recept van Jamie Oliver
De lekkerste Zweede gehaktballetjes, recept van Jamie Oliver
De Zweedse gehaktballetjes in roomsaus van Jamie Oliver
De Zweedse gehaktballetjes in roomsaus van Jamie Oliver
De Zweedse gehaktballetjes in roomsaus van Jamie Oliver
De Zweedse gehaktballetjes in roomsaus van Jamie Oliver

Het recept van deze overheerlijke Zweedse gehaktballetjes kwam ik tegen in mijn kookboek "jamie's reizen". Ze zijn super lekker, met verse kruiden in het gehakt en de heerlijk roomsaus. Ik heb het recept een heel klein beetje aangepast maar ik heb de ingrediënten die Jamie gebruikt heeft ook in de inrediëntenlijst vermeld. Je kunt dus mijn recept of dat van Jamie volgen. Het lijkt een ingewikkeld  recept maar dat is het zeker niet. Alles in één pan, ook de roomsaus.
Lekker met mijn bietjes met gekaramelliseerde rode ui en kappertjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng het gehakt met zout, peper, chilivlokken of cayennepeper, losgeklopte ei, melk, lente-uitjes, peterselie, dille en paneermeel.
Vorm hiervan plm. 15 kleine gehaktballetjes.
Verhit de olie in de pan en bak de gehaktballetjes in plm. 15 minuten rondom bruin en gaar (regelmatig draaien).
Haal de gehaktballetjes uit de pan.
Schep het grootste deel van het vet uit de pan. Hou ongeveer 3 eetlepels vet over in de pan. Roer het bloem door het vet tot er geen klontjes meer zijn.
Voeg beetje bij beetje de runderbouillon erdoor. Steeds goed roeren.
Voeg de slagroom toe en maak op smaak met peper, zout, tabasco en citroensap.

Serveertip

Lekker met bietjes https://www.smulweb.nl/recepten/1483661/Bietjes-met-gekaramelliseerde-rode-ui-kappertjes-en-balsamico EN aardappelpuree https://www.smulweb.nl/recepten/1430935/Heerlijke-romige-aardappelpuree-a-la-petra.

Bron

Kookboek :"Jamie's reizen".



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top