.jpg)
400 gram gekookte bietjes, grof geraspt
1 rode ui, gesnipperd
1 eetlepel roomboter
2 theelepels suiker
2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
1 eetlepel witte balsamicoazijn
Peper, zout
Wat gehakte peterselie
Rasp
pannetje
Bij mijn recept van De Zweedse gehaktballetjes van Jamie Oliver smaken deze bietjes wel heel erg lekker. De gekarmalliseerde rode uien, het beetje zoete van de bietjes en het licht zure van de kappertjes en de balsamico past heel erg goed bij elkaar.
Verhit de boter in de pan.
Bak hierin de uisnippers glazig.
Strooi de suiker erover en bak de uisnippers al omscheppend nog 2 minuten.
Voeg de geraspte bietjes hieraan toe. Roer alles goed om.
Maak op smaak met peper en zout.
Roer de uitgelekte kappertjes en een lepel balsamicoazijn en een eetlepel gehakte peterselie door de bietjes.
Lekker bij De Zweedse gehaktballetjes van Jamie Oliver ook op mijn pagina.