1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. Romige pasta met gerookte zalm

Romige pasta met gerookte zalm

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-11-2020

Ingrediënten 4 personen


2 uien
200 g gerookte zalm
5 pruim trostomaten
2 el olijfolie
300 g fusilli
15 g platte peterselie
1 citroen
250 g mascarpone


Add to JUMBO shopping list


Romige pasta met gerookte zalm
Romige pasta met gerookte zalm

Een heerlijke romige fussili met gerookte zalm 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snipper de uien. Snijd de gerookte zalm in stukjes van 1 cm. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de zalm en tomaat toe en bak 5 min. mee.

2. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de zalm met tomaat. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in 4 partjes.

3. Giet de fusilli af en schep door de zalm met tomaat. Roer er de mascarpone en twee derde van de peterselie door. Breng op smaak met citroensap en peper.

4. Schep de pasta op 4 borden. Garneer met de rest van de peterselie en leg er een partje citroen bij.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top