1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Kidneybonen
  6. Mexicaanse taco's met Rode Kidneybonen

Mexicaanse taco's met Rode Kidneybonen

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-11-2020

Ingrediënten 2 personen


1 blik Bonduelle Rode Kidneybonen (310 g)
1 ui
1 rode paprika
1 el zonnebloemolie
15 g tacokruiden
6 tacoschelpen
1 avocado
100 g fijngesneden ijsbergsla
3 el zure room
50 g geraspte jong belegen kaas


Add to JUMBO shopping list


Mexicaanse taco's met Rode Kidneybonen
Mexicaanse taco's met Rode Kidneybonen

Rode kidneybonen van Bonduelle worden kort na de oogst gestoomd. Zo houd je meer smaak, bite en kleur. En dat is wel zo lekker, in je taco's bijvoorbeeld. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor tot 125 ºC. Spoel de rode kidneybonen af en laat ze goed uitlekken. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
Stap 2: Verwarm de tacoschelpen 15 min. in de voorverwarmde oven. Verhit intussen in een koekenpan de olie. Bak de ui en de paprika 2 min. Schep de rode kidneybonen en de tacokruiden erdoor. Voeg een scheutje water toe en verwarm 4 min. zachtjes.
Stap 3: Halveer de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Snijd het avocadovruchtvlees in plakjes.
Stap 4: Vul de tacoschelpen met de ijsbergsla, de avocado, het rode kidneybonenmengsel en leg ze op 2 borden. Schep de zure room in de taco's en bestrooi met de kaas.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top