Krokante fazant met béarnaise
- Belgisch, Feestmaaltijd
- 30-60 min.
- Geplaatst op 23-11-2020
Lekkere fazantenfilet =16pxmet gebakken aardappelen, snijboontjes en huis gemmaakte bearnaisesaus. ...wie kan aan deze verleiding weerstaan ?
Ingrediënten 4 personen
4 fazantenfilets (met vel)400 gr snijbonen
12 kleine aardappelen
100 gr ongezouten boter
3 el gehakte dragon
1 el fijngeraspte citroenschil
peper - zout
Voor de bearnaise:
2 sjalotten
1 dl dragonazijn
1 dl witte wijn
1 dl water
3 eierdooiers
100 gr boter (gesmolten)
3 el gehakte dragon
peper - zout
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Kook de aardappelen net niet gaar.
-Doe de zachte boter, dragon, citroenschil, zout en peper in een kleine kom en meng. Doe de boter onder de huid van de fazantenfilets.
-Giet de aardappelen af en snij in partjes.
-Plaats de fazantenfilets en aardappelen op een bakplaat in het midden van de oven en bak 15 minuten.
-Kook de bonen in gezouten water beetgaar.
de bearnaisesaus :
- Pel de sjalotten en snij in grove stukken.
-Kook de sjalotten, dragonazijn, water en witte wijn in tot 1/3.
-Zeef door een fijne zeef en laat even afkoelen.
-Meng de eierdooiers en voeg er 3 eierdopjes van het opgevangen vocht aan toe.
-Klop, au bain-marie,, de eierdooiers luchtig.
-Haal de pan van het vuur en klop er beetje bij beetje de gesmolten boter onder.
-Voeg als laatste de gehakte dragon toe. Breng op smaak met peper en zout.
Bron
njam
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties