1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Fazant
  5. Krokante fazant met béarnaise

Krokante fazant met béarnaise

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-11-2020

Ingrediënten 4 personen


4 fazantenfilets (met vel)
400 gr snijbonen
12 kleine aardappelen
100 gr ongezouten boter
3 el gehakte dragon
1 el fijngeraspte citroenschil
peper - zout

Voor de bearnaise:
2 sjalotten
1 dl dragonazijn
1 dl witte wijn
1 dl water
3 eierdooiers
100 gr boter (gesmolten)
3 el gehakte dragon
peper - zout



Lekkere fazantenfilet =16pxmet  gebakken aardappelen, snijboontjes en huis gemmaakte bearnaisesaus. ...wie kan aan deze verleiding weerstaan ? 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200 graden.

-Kook de aardappelen net niet gaar.

-Doe de zachte boter, dragon, citroenschil, zout en peper in een kleine kom en meng. Doe de boter onder de huid van de fazantenfilets.

-Giet de aardappelen af en snij in partjes.

-Plaats de fazantenfilets en aardappelen op een bakplaat in het midden van de oven en bak 15 minuten.

-Kook de bonen in gezouten water beetgaar.

de bearnaisesaus :
- Pel de sjalotten en snij in grove stukken.
-Kook de sjalotten, dragonazijn, water en witte wijn in tot 1/3.
-Zeef door een fijne zeef en laat even afkoelen.
-Meng de eierdooiers en voeg er 3 eierdopjes van het opgevangen vocht aan toe.
-Klop, au bain-marie,, de eierdooiers luchtig.
-Haal de pan van het vuur en klop er beetje bij beetje de gesmolten boter onder.
-Voeg als laatste de gehakte dragon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top