Aardappelplaattaart met zalm
- Europees, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
gelezen in Jumbo Magazine
Ingrediënten 4 recipe.people
1 rol Pizzadeeg200 gram Zuivelspread
450 gram aardappelschijfjes
Italiaanse Kruiden
2 bollen Mozzarella
Olijfolie
Azijn
Rucola
Gerookte Zalm 125 gram
Trostomaten
Benodigdheden
BakplaatBakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot op 200graden.
Rol het pizzadeeg met bakpapier uit op de bakplaat.
Bestrijk het met de zuivelspread.
Verdeel de aardappelschijfjes.
Bestrooi het met de Italiaanse kruiden.
Scheur 1 bol mozzarella in stukken en verdeel deze over de aardappelschijfjes.
Bak de plaattaart in 25 minuten in de oven gaar
Halveer de tomaten , verhit wat olie in een koekenpan en bak de tomaten even in de pan.
Klop 3 eetlepels olie 1 eetlepel azijn en wat kruiden tot een dressing.
Verdeel de rucola in een schaal , maar houd wat blaadjes apart voor over de taart.
Leg de tomaten op de sla en besprenkel met wat dressing.
Scheur de rest van de mozzarella in stukken en verdeel deze over de sla.
Haal de pizza uit de oven.
Verdeel de gerookte zalm en overgebleven rucola over de pizza.
Serveer de salade erbij.
Bron
Jumbo Magazine