1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Lamszieltjes gebraden met persillade

Lamszieltjes gebraden met persillade

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-11-2020

Ingrediënten 4 personen


1 mooi lamszieltje
1 bussel peterselie
3 el mosterd
broodkruim
8 sjalotten
250 g ganzenvet
1 bussel salie
grof zout (voor de ovenschaal)
pickles
suiker
peper
zout


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie


Lamszieltjes gebraden met persillade
Lamszieltjes gebraden met persillade

Heerlijk stukje lamsvlees uit de bil, met een persillade jasje. Lekker met gekonfijte sjalot 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Maak de sjalotten schoon zonder er in te snijden. Snij ze hierna overlangs door. Leg één helft van de sjalot op een stukje aluminiumfolie. Steek er een blaadje salie tussen, een eetlepel ganzenvet, een snuif suiker en wat peper en zout. Leg de bovenste helft nu terug op de sjalot, en rol de aluminiumfolie stevig op.
-Schik de plakjes op een ovenschaal bedekt met grof zout, en gaar ze gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Om de gaarheid te controleren, kan je even in de sjalotten prikken met een priem of vork.

-Snipper de peterselie fijn, en meng met het broodkruim tot een mengsel.

-Kruid het lamszieltje stevig, en kleur het aan in een sauteerpan. Wanneer alle kanten mooi bruin zijn, wrijf je het vlees in met een beetje mosterd, en haal je het door de mengeling an peterselie en broodkruim. Gaar het nog 10 minuten verder in een oven op 180°C, of tot het zieltje rosé is.

-Serveer het met de gekonfijte sjalotten en pickles.

Bron

Njam - chef = Johan Segers



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top