1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Kool
  5. Savooiekool
  6. Ovenschotel met savooiekool

Ovenschotel met savooiekool

  • Europees, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-11-2020

Ingrediënten 6 personen


- ½ Savooie (groene) kool (+/- 500 gram)
- 500 gram (ongekruid) gehakt (hoh of runder)
- 1 kilo vastkokende aardappelen
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 eieren
- 150 gram geraspte kaas
- 200 gram crème fraiche
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl nootmuskaat
- pezo
- zonnebloemolie



Ovenschotel met savooiekool
Ovenschotel met savooiekool
Ovenschotel met savooiekool
Ovenschotel met savooiekool
Ovenschotel met savooiekool
Ovenschotel met savooiekool
Ovenschotel met savooiekool
Ovenschotel met savooiekool
Ovenschotel met savooiekool
Ovenschotel met savooiekool
Ovenschotel met savooiekool
Ovenschotel met savooiekool
Ovenschotel met savooiekool
Ovenschotel met savooiekool
Ovenschotel met savooiekool
Ovenschotel met savooiekool
Ovenschotel met savooiekool
Ovenschotel met savooiekool
Ovenschotel met savooiekool
Ovenschotel met savooiekool
Ovenschotel met savooiekool
Ovenschotel met savooiekool

In de herfst draait mijn oven, na een (bijna) werkeloze zomer, weer overuren. Als de klok weer is verzet vind ik niks fijner dan dat mijn hele huis geurt naar een heerlijke ovenschotel of stoofpot.
Deze keer had ik een Savooiekool (soms ook wel groene kool genoemd) op de kop getikt. Je ziet ze hier niet zo vaak in de supermarkt liggen dus als ik er dan eentje tegenkom dan is het de mijne. En ik heb er deze heerlijke ovenschotel mee gemaakt. Savooiekool heeft een sterkere koolsmaak dan bijvoorbeeld spitskool, dus je hoeft niet zo heel veel smaakmakers aan je gerecht toe te voegen. Zo blijft de specifieke en pure smaak het beste behouden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Aardappelen schillen in schijfjes snijden en 5 minuten koken, afgieten en goed uit laten lekken.
- Gehakt rul bakken met kerrie, paprika, nootmuskaat en pezo en in de ovenschaal doen.
- Ui en knoflook fijn snijden en in het bakvet (van het gehakt) fruiten en fijngesneden savooiekool toevoegen. 5-10 minuten bakken en dan over het gehakt in de ovenschaal doen.
- Dan de uitgelekte aardappelschijfjes eroverheen.
- Strooi de geraspte kaas eroverheen.
- Meng de crème fraiche met de eieren en voeg een beetje pezo toe. Verdeel het over de ovenschaal en zet de schaal 40-45 minuten midden in een voorverwarmde oven op 180-200 graden.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top