Schorseneren met ham, ei en een sausje van crème fraîche
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een heerlijk gerecht waar je je vingers bij aflikt.Het wordt ook wel keukenmeiden verdriet genoemd vanwege het schoonmaken en armeluis asperges vanwege dat het naar asperges smaakt maar veel goedkoper is.
Bereidingswijze
Schil de schorseneren met een dunschiller en handschoentjes aan vanwege de plakkerige vieze handen die je niet goed schoon kunt krijgen
Doe de schorseneren meteen in het azijnwater om verkleuring te voorkomen
Kook de eieren hard, pel ze en snijd door de midden.
Doe de schorseneren na het wassen in water met een beetje zout en kook ze gaar, als je er makkelijk door kunt prikken zijn ze gaar.
Maak een sausje van de crème fraîche met de geperste knoflook, de mosterd en flink wat bieslook.
Klop het sausje goed door elkaar.
Giet de schorseneren af. en leg ze op het bord
Drapeer 2 halve eieren erop en 2 plakjes ham ernaast, doe een flinke eetlepel van het sausje op de schorseneren.
Serveertip
Lekker met aardappelpuree met bieslook.