1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gewokte schorseneren

Gewokte schorseneren

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-11-2020

Ingrediënten 4 personen


1 kg schorseneren
1 rode ui
6 gedroogde pruimen
2 dl sherry
1 el bloem
50 gr boter
peper - zout



Gewokte schorseneren
Gewokte schorseneren

Schorseneren gewokt, lekker en makkelijk ! Heerlijk bij stoverij .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de schorseneren met een dunschiller en dompel ze onmiddellijk in water met azijn om het verkleuren te voorkomen.

-Snijd ze in stukjes van 4 cm lang en de dikkere stukken in de lengte doormidden.

-Verhit wat olie in een wokpan en roerbak hierin de fijngesneden ui en stukjes pruim.

-Voeg nu de schorseneren en 1 eetlepel bloem toe en laat al roerend meebakken.

-Indien beetgaar, blus met de sherry.

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top