1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. 3 x feestquiche

3 x feestquiche

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-11-2020

Ingrediënten 4 personen


2 vellen kant-en-klaar bladerdeeg
3 eitjes
100 ml volle room
100 ml volle melk
peper - zout - nootmuskaat

voor de quiche met kreeft:
1 voorgekookte kreeft, gepeld en in stukjes
1/3 pompoen, in kleine blokjes
4 blaadjes verse salie, gesnipperd

voor de quiche met rivierkreeft:
150 g rivierkreeftjes
1 stengel preiwit, fijngesneden
150 g grijze garnalen, gepeld
1 stronkje witloof, fijngesneden


Verder heb je nodig


1 uitsteekvormpje - bakpapier - 9 kleine bakvormpjes


3 x feestquiche
3 x feestquiche

Lekker als voorgerecht of tussengerecht of zelfs als aperitiefhapje , makkelijk en snel gemaakt 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Steek met het uitsteekvormpje 9 plakjes uit het bladerdeeg.
-Bekleed de bakvormpjes met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg hierop.
-Druk het deeg indien nodig een beetje aan en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem zodat het deeg in de oven niet opblaast.

-Vul drie quiches op met kreeft.
-Leg er de pompoenstukjes tussen en strooi de salie erover.

-Vul de drie volgende quiches op met de rivierkreeftjes en strooi het gesnipperde preiwit erover.

-Vul de drie quiches die overblijven op met de grijze garnalen en schep er het gesnipperde witloof over.

-Maak het eimengsel. Meng hiervoor de eitjes met de room en melk. Kruid met een snuifje peper, zout en nootmuskaat.

BAK AF:

Giet het eimengsel over de quiches. Zet op een bakplaat en bak 15 minuten af in een voorverwarmde oven van 200°C. Smakelijk!

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top