3 x feestquiche

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • 3 x feestquiche

    3 x feestquiche

    3 x feestquiche

Lekker als voorgerecht of tussengerecht of zelfs als aperitiefhapje , makkelijk en snel gemaakt 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 vellen kant-en-klaar bladerdeeg
3 eitjes
100 ml volle room
100 ml volle melk
peper - zout - nootmuskaat

voor de quiche met kreeft:
1 voorgekookte kreeft, gepeld en in stukjes
1/3 pompoen, in kleine blokjes
4 blaadjes verse salie, gesnipperd

voor de quiche met rivierkreeft:
150 g rivierkreeftjes
1 stengel preiwit, fijngesneden
150 g grijze garnalen, gepeld
1 stronkje witloof, fijngesneden

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 uitsteekvormpje - bakpapier - 9 kleine bakvormpjes

Bereidingswijze

-Steek met het uitsteekvormpje 9 plakjes uit het bladerdeeg.
-Bekleed de bakvormpjes met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg hierop.
-Druk het deeg indien nodig een beetje aan en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem zodat het deeg in de oven niet opblaast.

-Vul drie quiches op met kreeft.
-Leg er de pompoenstukjes tussen en strooi de salie erover.

-Vul de drie volgende quiches op met de rivierkreeftjes en strooi het gesnipperde preiwit erover.

-Vul de drie quiches die overblijven op met de grijze garnalen en schep er het gesnipperde witloof over.

-Maak het eimengsel. Meng hiervoor de eitjes met de room en melk. Kruid met een snuifje peper, zout en nootmuskaat.

BAK AF:

Giet het eimengsel over de quiches. Zet op een bakplaat en bak 15 minuten af in een voorverwarmde oven van 200°C. Smakelijk!

Bron

njam

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten