1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Rengdang met sperziebonen

Rengdang met sperziebonen

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-11-2020

Ingrediënten 4 personen


Boemboe (kruiden-mengsel).
Ingrediënten:
- gember/djahee (stukje van 1,5 cm)
- laos/galangawortel (stukje van 1,5 cm)
- 2 kemeri-noten (niet rauw eten! Kan giftig zijn!)
- 3 teentjes knoflook/bawang puthi
- 1 tl komijn-poeder/djinten
- 1 tl koriander-poeder/ketoembar
- 1 Tl kurkuma/kunyit
- 1/2 peper naar keuze bijv: Spaanse peper
- 1 ui


Rendang.
Ingrediënten:
- 500 gram riblappen of sukade lappen
- 1 stengels citroengras/sereh
- 2 citroen-bladeren/djeroek poeroet
- 1 schijfjes palmsuiker/gula djawa
- 1 boullion blokje
- 2 blikken kokosmelk
- 4 el olijfolie
- 300 gram rijst
- 450 gram sperziebonen (bevroren mag)


Verder heb je nodig


Pan
Staaf mixer
koksmes
thee lepel
eet lepel
Snijplank


Paar dingen  aangepast. Ik vond de hoeveelheden  bij eten met nick te veel. Ik eet vanavond alleen dus vandaar de helft en ongeveer hetzelfde recept. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Boemboe:
1. Maak je gember schoon met een lepel, gewoon de schil eraf schapen.
2. Zelfde doe je met je Laos.
3. Nu pleur je alle ingrediënten voor boemboe in een blender.
4. Blender het helemaal de moeder.
5. Klaar!

Bereiding:
1. Snij je riblappen in niet te kleine stukken, je wilt ook het gevoel hebben dat je iets in je bek hebt.
2. Flikker je boemboe in een pan met dikke bodem en bak je mengsel een klein beetje aan.
3. Leg een knoop in je citroengras, snij het kontje eraf en pleur bij je kruidenmengsel
4. Gooi je blaadjes djeroek poeroet erbij.
5. Gooi 2 blikken kokosmelk erbij.
6. Eventjes roeren.
7. Pleur er 1 bouillon blokje doorheen en roeren.
8. Tieft al je vlees lekker in de pan.
9. Goed roeren!
10. Laat je vlees nu op het allerlaagste vuur wat je hebt, zeker voor 3 a 4 uur lekker pruttelen.
11. Hoe langer, hoe dikker je saus.
12. Gebruik, als je die hebt, een vlamverdeler!
13. Pleur geen deksel op de pan en elk half uur even voorzichtig roeren in de pan.

Bron

Https://www.youtube.com/watch?v=L0FHOLPJYs8&t=53s



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Chefdaniel


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Chefdaniel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top