1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Pasta met sinaasappelsaus en gamba's

Pasta met sinaasappelsaus en gamba's

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-11-2020

Ingrediënten 4 personen


400 gram pasta, bijvoorbeeld Conchiglione Rigatoni
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 rode peper
4 grote sinaasappelen
Rasp van 1 sinaasappelschil
1 glas droge witte wijn
400 gram reuzegarnalen
500 ml kookroom
Peper en zout
Geraspte Parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Wok of diepe braadpan voor de saus
Kookpan voor de pasta
Bakpan voor de gamba's


Ooit gegeten in een heel leuk restaurantje in Ibiza stad en vervolgens zelf "mijn" recept gemaakt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Saus:
Fruit de ui, knoflook en de rode peper in een bodempje olijfolie
Voeg geraspte sinaasappelschil toe
Voeg het sap van de sinaasappels toe
Voeg 1 glas droge witte wijn toe
Laat dit mengsel tot de helft inkoken
Voeg de kookroom toe en laat inkoken tot de gewenste dikte
Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en houd een beetje apart voor de garnering
Kook de pasta volgens bereidingswijze op de verpakking, voeg wat olijfolie en zout toe aan het kookwater, bewaar wat kookvocht om eventueel de saus iets te verdunnen
Bak de gamba's in wat roomboter gemengd met olijfolie gedurende 5 tot 6 minuten tot ze mooi van kleur zijn
Bestrooi de gamba's met vers gemalen peper en zout
Voeg de gekookte pasta toe aan de saus

Serveertip

Serveer de pasta op mooie grote pastaborden, drapeer de gamba's hier over en strooi er nog wat geraspte Parmezaanse kaas en fijn gehakte peterselie over.
Eventueel nog een mooie frisse salade erbij maakt dit hoofdgerecht af.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dick61145


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dick61145
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top