1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Vol-au-vent
  6. Italiaanse vol-au-vent met polentafrietjes

Italiaanse vol-au-vent met polentafrietjes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-11-2020

Ingrediënten 4 personen


Voor de polenatafrietjes:
200 gr polenta
500 ml kippenbouillon
1 takje rozemarijn
2 el geraspte Parmezaanse kaas
1 klontje boter

Voor de vol-au-vent:
250 gr champignons
250 gr kalfsgehakt
3 el boter
4 el bloem
1 el tomatenconcentraat
300 ml tomaten passata
1 scheutje Madeira
1 teentje look, fijngehakt
1 takje rozemarijn, fijngehakt
500 ml kippenbouillon
350 gr gegaarde kip, in stukken
150 ml culinaire room
boter - olijfolie
peper - zout


Verder heb je nodig


Bakpapier


Italiaanse vol-au-vent met polentafrietjes
Italiaanse vol-au-vent met polentafrietjes

Super lekker gerecht uit Italië, serveer het eens als a-typisch feestgerecht op kerst...succes met zekerheid , want dit heeft met zekerheid niemand van de gasten ooit gedegusteerd !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Breng de kippenbouillon samen met een takje rozemarijn aan de kook en roer er de polenta onder.
-Voeg nog de boter en de Parmezaanse kaas toe. en meng alles goed.
-Neem een grote schaal en bekleed deze met een laagje bakpapier. Verdeel nu de polenta gelijkmatig over de schaal en zet een uurtje in de koelkast.

Maak ondertussen de vol-au-vent :
- Snijd de champignons in vieren en bak ze in een klontje boter in een grote pot. Kruid met peper en zout. Schep de champignons uit de pot en zet ze even opzij.
-Rol balletjes van het kalfsgehakt
-Smelt in de pot van de champignons drie eetlepels boter, voeg vier eetlepels bloem toe en laat even bakken. Doe daarna het tomatenconcentraat, de Madeira en de passata erbij. Breng op smaak met een teentje look cayennepeper, zout, paprikapoeder en verse fijngehakte rozemarijn. Roer als laatste nog de kippenbouillon onder de saus.
-Breng de saus aan de kook en gaar er de gehaktballetjes in.

-Haal de opgesteven polenta uit de koelkast en snijd in frietjes.
-Rol de frietjes nog even door een kommetje droge polenta en bak ze vervolgens in een scheutje olijfolie in de pan tot ze mooi goudbruin zijn.

-Werk nu de vol-au-vent nog af door de champignons, de stukken kip en een scheutje room toe te voegen. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

SERVEREN:

Serveer de Italiaanse vol-au-vent samen met de polentafrietjes. Werk af met verse basilicum.

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top