Vegetarische taquito met pompoenhummus en een dip van venkel
- Mexicaans, Amuse
- 30-60 min.
Ta-qui-wat? Een taquito is een opgerolde, gevulde en gebakken tortilla uit de Mexicaanse keuken. Kikkererwten en bonen vormen de basis van een vegetarische taquito die je serveert met een heerlijke venkel-dille dip. Dit is een mega lekkere warme tapa voor alle feestjes !
Ingrediënten 4 recipe.people
150 g kikkererwten150 g rode bonen
150 g butternut (pompoen)
150 g maïs
2 rode uien
½ Spaanse rode peper
1 tl komijnpoeder
1 tl chilipoeder
1 teentje knoflook
10 g koriander
Peper en zout
8 mini tortilla's
100 g geraspte mozzarella
2 el olijfolie
Voor de venkeldip :
2 dl yoghurt
100 g venkel
5 g dille
Sap van ½ limoen
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
-verwarm de oven voor op 180°C.
-Snijd het vruchtvlees van de pompoen in kleine blokjes en gaar in de oven gedurende 30 minuten.
-Houd wat bonen en maïs apart voor de afwerking.
-Haal de pompoen uit de oven en doe samen met de kikkererwten, rode bonen en maïs in de keukenrobot en mix een paar keer tot je een grove puree met stukjes krijgt.
-Snipper het teentje knoflook, de Spaanse rode peper, koriander en de rode ui fijn en voeg bij de pompoenpuree. -Breng op smaak met het komijnpoeder, het chilipoeder, peper en zout.
-Verwarm de oven voor op 200°C
-Neem een wrap en lepel er wat van de vulling op. Bestrooi met de mozzarella en vouw op. Schik ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Plaats in de oven, bak krokant en goudbruin in de oven gedurende 15 minuten.
Maak ondertussen de venkel-dille dip :
-Snipper de venkel en de dille super fijn en meng onder de yoghurt.
-Pel het teentje knoflook en snipper eveneens fijn, meng samen met het sap van de limoen onder de yoghurt.
-Haal de taquito's uit de oven, werk af met de rode bonen, maïs, fijngesnipperde rode ui, fijngesnipperde Spaanse rode peper en platte peterselie en serveer met venkel-dille dip.
Bron
lekker van bij ons