1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Belgische keuken
  5. Bruschetta
  6. Bruschetta van aardappel met 2 verschillende toppings

Bruschetta van aardappel met 2 verschillende toppings

  • Belgisch, Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-11-2020

Ingrediënten 4 personen


2 middelgrote vastkokende aardappelen
2 el roomkaas
2 plakjes gerookte zalm
enkele takjes dille
2 lapjes gerookt spek
1 kleine tomaat
enkele takjes tijm
1 el geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie
peper en zout



Bruschetta van aardappel met 2 verschillende toppings
Bruschetta van aardappel met 2 verschillende toppings

Voor een klassieke bruschetta gebruik je stokbrood als basis voor een heerlijke topping. Maar je kan het brood ook perfect inruilen voor aardappelen. Zeker proberen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Was de aardappelen en snijd in plakjes van 0,5 cm dik. Besmeer ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ze goudbruin en gaar in een grillpan.
-Bak het spek in een droge koekenpan krokant.

Topping 1:
-Kruid de roomkaas met peper en zout en besmeer er de helft van de aardappelplakjes mee. Beleg verder met een reepje gerookte zalm en werk af met een takje dille.
Topping 2:
-Snijd de tomaat in plakjes.
-Beleg de andere helft van de aardappelplakjes met een plakje tomaat, een stukje spek en wat Parmezaanse kaas. -Werk af met een takje tijm.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top