Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

  • Wereld, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-11-2020
  • Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

  • Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

  • Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

  • Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

  • Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

  • Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

  • Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

  • Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

  • Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

  • Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

  • Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

  • Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

  • Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

    Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

Een tijdje geleden tijdens het fietsen zag ik een gewas op een akker staan dat me totaal onbekend was. Over het algemeen herken ik de meeste gewassen wel maar dit keer had ik echt geen flauw idee. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en (tegen mijn principes in) een plant uit de grond getrokken (sorry boer). Het was me toen wel meteen duidelijk dat het pastinaak was.
Pastinaak is net als pompoen een echte herfstgroente en een ideaal duo om een pan soep mee te maken. Dit recept van Jeroen Meus leek me qua ingrediënten een lekkere combi en ik heb dus de proef op de som genomen. De uitkomst was geweldig en daarom bewaar ik hier mijn versie.

N.B.: Pastinaak is trouwens ook erg gezond want het zit vol met vitamines en mineralen. (Vitamine C, E, B, Calcium en foliumzuur). Het heeft ook een geneeskrachtige werking. Door het mineraal foliumzuur ben je beschermd tegen dementie, hartziekten en osteoporose. Het stimuleert ook de nierwerking en daardoor worden afvalstoffen sneller verwerkt.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voor de soep:
- 4 uien
- olijfolie
- 4 st bleekselderij
- 1 st prei
- 2 pastinaken
- 1 pompoen (Hokkaido 1 - 1 ½ kilo)
- enkele takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 3 teentje knoflook
- 1 tl garam masala
- 1 tl currypoeder
- 1 tl kurkuma
- pezo
- 3 liter bouillon (groente of kippen)

Voor de gehaktballetjes:
- 500 gram gehakt (gemengd)
- 50 gram paneermeel
- 1 ei
- 200 gram Chorizo
- pezo
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Schil en snijd de uien grof.
- Verwarm een scheut olie in een grote pan en stoof de uien aan.
- Spoel de bleekselderij en de prei schoon en snijd ze in stukken. Laat ze meestoven met de uien.
- Schil de pastinaak en snijd in stukken. Doe ze bij de andere groenten in de pan.
- Schrob de pompoen goed schoon (schillen is niet nodig) Snijd de pompoen doormidden en verwijder het binnenste gedeelte en snij de pompoen in stukjes, stoof deze mee.
- Pel en kneus de knoflook. Voeg dit samen met de tijm en laurier toe aan de groenten. beide bij de groenten.
- Breng de soepgroenten op smaak met garam masala, currypoeder, kurkuma en pezo.
- Voeg de bouillon toe en laat de soep minstens 40 minuten pruttelen onder een deksel.
- Doe het gehakt met het ei en paneermeel in een kom. Voeg pezo en de fijngesneden peterselie en in stukjes gesneden chorizo toe en meng alles goed door elkaar.
- Maak soepballetjes van het gehakt en kook ze in een pannetje water (of bak ze gaar in de pan met boter).
- Pureer de soep tenslotte fijn.
- Serveer de soep met de chorizoballetjes en een paar blaadjes peterselie.

Bron

Jeroen Meus, beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten