1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Aziatische Pittige Pastinaakwok met bief , ui en champignons..

Aziatische Pittige Pastinaakwok met bief , ui en champignons..

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-11-2020

Ingrediënten 2 personen


VOOR DE WOK

2 ( kogel) biefstuk van 100 gram
200 gram pastinaak geschild in blokjes van 1 cm
100 gram kastanje champignons schoongeveegd in kwarten
1 rode ui geschild in dunne kwarten gesneden
120 gram woknoedels

VOOR DE WOKSAUS

100 ml runderbouillon van een blokje ( minder zout)
10 ml azijn
20 ml sojasaus
5 ml ketjap manis
1/2 rode peper zo fijn mogelijk gesneden
5 gram maizena


Verder heb je nodig


Koekenpan of grillpan, aluminiumfolie, snijplank, mes en snijplank


Aziatische Pittige Pastinaakwok met bief , ui en champignons..
Aziatische Pittige Pastinaakwok met bief , ui en champignons..
Aziatische Pittige Pastinaakwok met bief , ui en champignons..
Aziatische Pittige Pastinaakwok met bief , ui en champignons..
Aziatische Pittige Pastinaakwok met bief , ui en champignons..
Aziatische Pittige Pastinaakwok met bief , ui en champignons..
Aziatische Pittige Pastinaakwok met bief , ui en champignons..
Aziatische Pittige Pastinaakwok met bief , ui en champignons..
Aziatische Pittige Pastinaakwok met bief , ui en champignons..
Aziatische Pittige Pastinaakwok met bief , ui en champignons..
Aziatische Pittige Pastinaakwok met bief , ui en champignons..
Aziatische Pittige Pastinaakwok met bief , ui en champignons..
Aziatische Pittige Pastinaakwok met bief , ui en champignons..
Aziatische Pittige Pastinaakwok met bief , ui en champignons..
Aziatische Pittige Pastinaakwok met bief , ui en champignons..
Aziatische Pittige Pastinaakwok met bief , ui en champignons..

Meestal als ik een wokgerecht bereid, grijp ik naar paprika, ui, cougette en taugé , een kipfileetje of gehakt met andere smaakmakers uiteraard. Niks mis mee natuurlijk. Juist daarom is deze winterse pittige pastinaakwok met biefstuk echt weer eens iets heel anders. Een winters smaakfeestje op je bord. Wij hebben er in elk geval heerlijk van gesmuld

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 75 graden.

Maak eerst de woksaus door de bouillon, azijn, sojasaus, ketjap zachtjes aan de kook te brengen. Voeg als de bouillon kookt de rode peper en flink wat gemalen peper naar smaak toe. Roer een papje van de maizena met een beetje water en voeg dit aan de saus toe . Laat de saus zachtjes pruttelen tot de juiste dikte. Zet het vuur uit en zet opzij.

Kwast de biefstukken aan beide kanten in met olie. Verhit een koekenpan of grillpan goed heet en bak de biefstukken 2 minuten per kant. Wikkel ze in aluminiumfolie en leg ze in de oven om te rusten.

Verhit wat olie in de wok en bak de pastinaak blokje op hoog vuur circa 5 minuten. Voeg dan de champignons en de ui toe en bak enkele minuten mee.

Meng vervolgens de saus en de noedels door het gerecht en warm alles op laag vuur goed door.
Haal de biefstuk uit de oven, verwijder het aluminiumfolie en snij de biefstukken in dunne schuine plakjes.

Serveer de inhoud van de wok op 2 liefst voorverwarmde borden en leg er de biefstuk plakjes bovenop.

Serveertip

Voel je vrij om juist meer of minder rode peper en peper uit de molen te gebruiken. Natuurlijk ook lekker met plakjes varkenshaas of plakjes kipfilet.

Bron

Project gezond eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top