De lekkerste uiensoep die je ooit hebt gehad!

  • Nederlands, Amuse
  • 10-20 min.

Kwam dit recept tegen en vond het zo lekker dat ik het even wilde delen met jullie :)! Meer lekkere recepten vind je op bierproefwinkel.nl!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
10 middelgrote uien
1/4 kopje boter
1 eetlepel bloem
1 fles pale ale
1 eetlepel mosterd
4 koppen kippenbouillon
6 dikke plakken stokbrood
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Doe de

1. Doe de uien in een grote pan met antiaanbaklaag laat en doe de uien in de pan met boter voor ongeveer 30 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Bestuif het geheel met bloem en kook nog 1 minuut. Voeg het bier toe en breng het geheel aan de kook blijf voortdurend roeren. Voeg vervolgens de bouillon toe . Zet het vuur lager en laat ongeveer 10 minuten sudderen. Voeg indien nodig meer bouillon toe. Breng het geheel op smaak.

2. Met het rek in de middelste stand de oven voorverwarmen.

3. Schep de soep in 4 ovenvaste kommen. Leg 1 toast in elke kom en bedek met kaas. Zet de kommen op een bakplaat. Rooster tot de kaas goudbruin is.

Bron

Foodnetwork

Serveertip

Meer leuke recepten? Die vind je op bierproefwinkel.nl

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Foodie12361 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten