De lekkerste uiensoep die je ooit hebt gehad!
- Nederlands, Amuse
- 10-20 min.
Kwam dit recept tegen en vond het zo lekker dat ik het even wilde delen met jullie :)! Meer lekkere recepten vind je op bierproefwinkel.nl!
Ingrediënten 4 recipe.people
10 middelgrote uien1/4 kopje boter
1 eetlepel bloem
1 fles pale ale
1 eetlepel mosterd
4 koppen kippenbouillon
6 dikke plakken stokbrood
Bereidingswijze
1. Doe de
1. Doe de uien in een grote pan met antiaanbaklaag laat en doe de uien in de pan met boter voor ongeveer 30 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Bestuif het geheel met bloem en kook nog 1 minuut. Voeg het bier toe en breng het geheel aan de kook blijf voortdurend roeren. Voeg vervolgens de bouillon toe . Zet het vuur lager en laat ongeveer 10 minuten sudderen. Voeg indien nodig meer bouillon toe. Breng het geheel op smaak.
2. Met het rek in de middelste stand de oven voorverwarmen.
3. Schep de soep in 4 ovenvaste kommen. Leg 1 toast in elke kom en bedek met kaas. Zet de kommen op een bakplaat. Rooster tot de kaas goudbruin is.
Bron
Foodnetwork
Serveertip
Meer leuke recepten? Die vind je op bierproefwinkel.nl