1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Zalmrilette

Zalmrilette

  • Frans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-11-2020

Ingrediënten 4 personen


1 eetlepel dille (gehakt)
3 eetlepels limoensap
1 eetlepel roomkaas
300 gram zalm (filets)
30 gram roomboter
1 stokbrood
olijfolie
peper
zout



Zalmrilette
Zalmrilette

Lekker als borrelhapje of als voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kruid de zalm met peper en zout en stoom gaar. Laat afkoelen en plet met een vork fijn.

-Meng er de roomkaas, de gesmolten boter, het limoensap en de dille onder. Breng verder op smaak met peper en zout.
-Schep in een schaaltje en zet minstens 30 minuten in de koelkast.

-Snij het stokbrood in sneetjes, besmeer met de rilette en serveer meteen.



Serveertip

Wat is rilette?
Een Franse specialiteit, oorspronkelijk gemaakt van langzaam gegaard varkensvlees. Het resultaat is een rijkelijke, smeuïge pastei. Tegenwoordig kun je ook genieten van rilette van eend, wild, konijn en zelfs vis. Heerlijk op een stukje krokant stokbrood!

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top