1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Scampischnitzel met sweet-chilisaus

Scampischnitzel met sweet-chilisaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-11-2020

Ingrediënten 4 personen


8 scampi's (grote, gepeld en ontdaan van darmkanaal)
scheutje sesamolie
4 eetlepels panko
1 limoen (zeste)
1 lookteentje
2 eieren
1 theelepel gember (geraspt)

Voor de sweet-chilisaus
1 eetlepel maïzena (vermengd met water)
1 theelepel gember (geraspt)
10 centiliter witte wijnazijn
1 theelepel tomatenpuree
1 theelepel ketchup
20 centiliter water
100 gram suiker
2 lookteentjes
3 chilipepers


Verder heb je nodig


Folie


Scampischnitzel met sweet-chilisaus
Scampischnitzel met sweet-chilisaus

Origineel en super lekker ; ook de sweet-chilisaus maken we zelf . Lekker als borrelhap, tussendoortje of zelfs als hoofdgerecht 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Pel de scampi's en maak ze schoon en leg ze tussen 2 laagjes folie.
-Plet ze met behulp van de onderkant van een stevig glas voorzichtig tot een schnitzel. Maak hem niet te dun.
-Marineer daarna de schnitzel met gehakte look, geraspte gember, sesamolie en zeste van limoen. Kruid goed.

-Klop de eieren los en wentel er de schnitzels in. Haal ze tenslotte door de panko en laat minimum 1 uur bekomen in de frigo. Frituur ze hierna op 170°C tot ze mooi goudgeel zijn (ongeveer 2 minuten).

-Hak voor de sweet-chilisaus de chili, look en gember fijn en stoof aan.
-Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee aanfruiten.
-Voeg suiker, water en azijn toe, alsook de ketchup.
-Bind even bij met Maizena (opgelost in een beetje water) tot de saus mooi gebonden is.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top