Gefrituurde kabeljauwfilets met bier

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Gefrituurde kabeljauwfilets met bier

    Gefrituurde kabeljauwfilets met bier

    Gefrituurde kabeljauwfilets met bier

Lekker als hapje of als hoofdgerecht , serveren met een huisgemaakt tartaarsausje 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
8 kabeljauw (filets van elk circa 120g)
2 theelepels zwarte peper (gemalen)
2 eetlepels paprikapoeder
2 eetlepels lookpoeder
35 cl wit bier
2 theelepels zout
125 gram bloem
1 ei (losgeklopt)
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de friteuse op 180°. Spoel de vis af, dep ze droog en breng op smaak met peper & zout.

Meng de bloem met de lookpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Roer het ei door het mengsel. Voeg geleidelijk het bier toe aan het mengsel tot er een beslag ontstaat.

-Dompel de kabeljauwfilets in het beslag en bak ze in de friteuse. Bak de vis, één keer ronddraaiend, tot beide kanten goudbruin zijn.
-Dep de gefrituurde visfilets af op keukenpapier.

Bron

spar

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten