1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gefrituurde kabeljauwfilets met bier

Gefrituurde kabeljauwfilets met bier

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-11-2020

Ingrediënten 4 personen


8 kabeljauw (filets van elk circa 120g)
2 theelepels zwarte peper (gemalen)
2 eetlepels paprikapoeder
2 eetlepels lookpoeder
35 cl wit bier
2 theelepels zout
125 gram bloem
1 ei (losgeklopt)
peper
zout



Gefrituurde kabeljauwfilets met bier
Gefrituurde kabeljauwfilets met bier

Lekker als hapje of als hoofdgerecht , serveren met een huisgemaakt tartaarsausje 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de friteuse op 180°. Spoel de vis af, dep ze droog en breng op smaak met peper & zout.

Meng de bloem met de lookpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Roer het ei door het mengsel. Voeg geleidelijk het bier toe aan het mengsel tot er een beslag ontstaat.

-Dompel de kabeljauwfilets in het beslag en bak ze in de friteuse. Bak de vis, één keer ronddraaiend, tot beide kanten goudbruin zijn.
-Dep de gefrituurde visfilets af op keukenpapier.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top