1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Smulden stoofpotje met een eigen twist

Smulden stoofpotje met een eigen twist

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-11-2020

Ingrediënten 4 personen


800 gram sucadelappen
500 gram spitskool
6 stuks lenteui
4 uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
400 ml rode wijn
Runderbouillon
Peper
Zout
Oregano +/- 1 theelepel
Piri piri saus
Bloem
Boter/olijfolie


Verder heb je nodig


Braadpan


Door het ontbreken van wat ingrediënten een eigen draai gegeven aan een recept van smulweb 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook
Snij de spitskool fijn en de lenteui in ringen
Wrijf de sucadelappen in met peper en zout en haal ze door de bloem

Bak de sucadelappen, in delen, op hoog vuur aan beide zijden bruin en haal ze uit de pan.
Fruit de ui en knoflook in de overgebleven boter/olie. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Voeg het vlees en de oregano toe aan de wijn en kook de wijn deels in.
Voeg runderbouillon toe tot het vlees onder staat en laat 1,5 uur stoven op laag vuur.

Na 1,5 uur de spitskool en lenteui toevoegen, hou evt wat lenteui achter voor garnering, en voeg naar smaak de piri piri saus toe. Laat het geheel nog een uur stoven.

Serveertip

Lekker met pasta, rijst of patat



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smullipje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smullipje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top