Kersentaart met amandelkruimels een lekkere plaattaart voor veel gasten

  • Duits, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-11-2020
  • Kersentaart met amandelkruimels een lekkere plaattaart voor veel gasten

    Kersentaart met amandelkruimels een lekkere plaattaart voor veel gasten

    Kersentaart met amandelkruimels een lekkere plaattaart voor veel gasten

Onze buren hadden een kleindochter gekregen en mijn buurvrouw had op haar werk beloofd dat zij - als de beby geboren zou zijn - ze zou trakteren. Omdat ze zelf niet zo heel graag zelf bakt heb ik aangeboden het voor haar te doen. Haar keuze viel op een kersen-plaattaart.
Ik kon de taart thuis natuurlijk niet aansnijden en was erg benieuwd of de taart lekker was. Het was namelijk de eerste keer dat ik deze taart gebakken had.
De buurvrouw meldde me al vrij snel dat iedereen verrukt was van de kersentaart. Het deeg was heerlijk zacht (vanwege de crème fraîche verwerkt in het deeg !). Jammer dat ik hem zelf niet geproefd heb, maar ik ga de taart zeker nog een keer in kleine vorm maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 24 personen
Deeg :
200 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
Mespunt zout
250 gram zachte roomboter
5 eieren
100 ml melk
200 gram crème fraîche
500 gram bloem
1 zakje bakpoeder
2 grote potten kersen op sap (plm. 750 ml inhoud)
Amandelkruimels:
100 gram bloem
100 gram gemalen amandelen
100 gram suiker
100 gram roomboter

50 gram amandelschaafsel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer
beslagkom(men)
bakplaat
bakpapier

Bereidingswijze

Bakplaat bekleden met bakpapier.
Oven voorverwarmen op 180 graden hete-lucht.
Kersen goed laten uitlekken in een vergiet. (Sap wordt niet gebruikt)
Zachte boter samen met de suiker, vanillesuiker en mespunt zout schuimig kloppen. Het geheel moet licht van kleur worden.
Eieren stuk voor stuk erdoor mixen. Melk en crème fraîche erdoor roeren.
Bloem en bakpoeder zeven en snel erdoor mixen (niet te lang!)
Deeg over de bakplaat verdelen. Kersen erover verdelen (beetje in het deeg drukken)
Voor de amandelkruimels het bloem, gemalen amandelen, suiker en boter door elkaar mixen tot er kruimels ontstaan. Over de taart strooien.
Hierover het amandelschaafsel verdelen.

Taart in het midden van de voorverwarmde oven plm. 30 tot 40 minuten bakken (is afhankelijk van je oven) tot de taart een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Bron

https://ofengefluester.de/rezepte/kirschkuchen-mandelstreuseln-vom-blech

Serveertip

Als je een plaattaart teveel vindt en de taart je toch aanspreekt, neem dan de helft van de ingrediënten voor een springvorm van plm. 26 cm. doorsnede.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten