1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Kersentaart met amandelkruimels een lekkere plaattaart voor veel gasten

Kersentaart met amandelkruimels een lekkere plaattaart voor veel gasten

  • Duits, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-11-2020

Ingrediënten 24 personen


Deeg :
200 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
Mespunt zout
250 gram zachte roomboter
5 eieren
100 ml melk
200 gram crème fraîche
500 gram bloem
1 zakje bakpoeder
2 grote potten kersen op sap (plm. 750 ml inhoud)
Amandelkruimels:
100 gram bloem
100 gram gemalen amandelen
100 gram suiker
100 gram roomboter

50 gram amandelschaafsel


Verder heb je nodig


Mixer
beslagkom(men)
bakplaat
bakpapier


Kersentaart met heel luchtig deeg. Lekker als je veel gasten krijgt en super snel gebakken.
Kersentaart met heel luchtig deeg. Lekker als je veel gasten krijgt en super snel gebakken.

Onze buren hadden een kleindochter gekregen en mijn buurvrouw had op haar werk beloofd dat zij - als de beby geboren zou zijn - ze zou trakteren. Omdat ze zelf niet zo heel graag zelf bakt heb ik aangeboden het voor haar te doen. Haar keuze viel op een kersen-plaattaart.
Ik kon de taart thuis natuurlijk niet aansnijden en was erg benieuwd of de taart lekker was. Het was namelijk de eerste keer dat ik deze taart gebakken had.
De buurvrouw meldde me al vrij snel dat iedereen verrukt was van de kersentaart. Het deeg was heerlijk zacht (vanwege de crème fraîche verwerkt in het deeg !). Jammer dat ik hem zelf niet geproefd heb, maar ik ga de taart zeker nog een keer in kleine vorm maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bakplaat bekleden met bakpapier.
Oven voorverwarmen op 180 graden hete-lucht.
Kersen goed laten uitlekken in een vergiet. (Sap wordt niet gebruikt)
Zachte boter samen met de suiker, vanillesuiker en mespunt zout schuimig kloppen. Het geheel moet licht van kleur worden.
Eieren stuk voor stuk erdoor mixen. Melk en crème fraîche erdoor roeren.
Bloem en bakpoeder zeven en snel erdoor mixen (niet te lang!)
Deeg over de bakplaat verdelen. Kersen erover verdelen (beetje in het deeg drukken)
Voor de amandelkruimels het bloem, gemalen amandelen, suiker en boter door elkaar mixen tot er kruimels ontstaan. Over de taart strooien.
Hierover het amandelschaafsel verdelen.

Taart in het midden van de voorverwarmde oven plm. 30 tot 40 minuten bakken (is afhankelijk van je oven) tot de taart een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Serveertip

Als je een plaattaart teveel vindt en de taart je toch aanspreekt, neem dan de helft van de ingrediënten voor een springvorm van plm. 26 cm. doorsnede.

Bron

Https://ofengefluester.de/rezepte/kirschkuchen-mandelstreuseln-vom-blech



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top