1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Bitterkoekjes
  6. Tiramisu in een glaasje met amarena kersen en amaretti of bitterkoekjes

Tiramisu in een glaasje met amarena kersen en amaretti of bitterkoekjes

  • Italiaans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-11-2020

Ingrediënten 4 personen


Plm. 32 amaretti koekjes (Ital. bitterkoekjes) of 20 gewone bitterkoekjes
200 gram mascarpone of roomkaas (bijv. Mon Chou)
150 ml yoghurt
2 eetlepels witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 kopje sterke koffie, afgekoeld
Eventueel een scheutje Kirsch
Plm. 24 Amarenakersen, uitgelekt
Plm. 50 gram geraspte pure chocolade of wat gezeefde cacao


Verder heb je nodig


4 glazen
Mixer
Mengkom


Tiramisu in een glaasje van bitterkoekjes met mascarpone/yoghurt en amarena kersen. Echt lekker !
Tiramisu in een glaasje van bitterkoekjes met mascarpone/yoghurt en amarena kersen. Echt lekker !
Tiramisu in een glaasje met amarena kersen en amaretti of bitterkoekjes
Tiramisu in een glaasje met amarena kersen en amaretti of bitterkoekjes

Wij  hadden onze buren te eten en ik wilde een nagerecht met peren maken. De verse peren waren nog te hard en helaas geen blik of pot peren in huis. Ik had al wel een hele tijd een pot amarena kersen staan. Dus bedacht ik dit lekkere nagerecht.
Een amarena-kers is een ontpitte in suikersiroop ingelegde zure kers. Het is een specialiteit uit Bologna in de Italiaanse regio Emilia-Romagna. De kers krijgt na de inlegperiode een diep donkerrode stevige enigszins knapperige schil en zeer zoete typische smaak door het gebruik van een suikersiroop. (tekst van Wikepedia).
Ik koop de potten met Amarena kersen bij Lidl als er Italiaanse week is. Ook kun je bij Lidl de amaretti (Italiaanse bitterkoekjes) kopen. Beide produkten zijn niet overal gemakkelijk verkrijgbaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verkruimel de amaretti koekjes of bitterkoekjes in grove stukjes.
Als je Kirsch wilt gebruiken meng dit dan door de koffie.
Schep 1 ½ eetlepel van de koffie (eventueel met Kirsch) over de koekjes.
Mix de mascarpone met de yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker door elkaar.
Schep een flinke eetlepel van het mascarponemengsel over de koekjes.
Leg hierop in elk glaasje 5 amarena kersen (afhankelijk va de grootte van het glas.
Verdeel hierover weer wat van de verkruimelde koekjes met 1 eetlepel koffie.
Verdeel hierover weer wat van het mascarponemengsel.
Strooi hierover geraspte chocolade of cacao en garneer met een amarena kers.

Serveertip

In plaats van amaretti of bitterkoekjes kun je ook verkruimelde bastognekoeken gebruiken.
Ook zonder alcohol is dit een lekker toetje, maar vind je het toch leuk om alcohol te gebruiken dan is Kirsch (te koop in kleine flesjes bij de supermarkt) of een scheutje amaretto erg lekker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top