1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kalkoen
  6. Bladerdeegpakketjes met kalkoen en mangochutney

Bladerdeegpakketjes met kalkoen en mangochutney

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-2020

Ingrediënten 4 personen


Voor de bladerdeegpakketjes :
300 g kalkoenfilet
1 handje waterkers
2 bladerdeeg vellen
olijfolie

Voor de mangochutney :
2 mango's
1 rode ui
1 cm gember (geraspt)
150 g rozijn
1 tl mosterdzaadje
100 g kristalsuiker
80 ml witte wijnazijn
2 el olijfolie
zout



Bladerdeegpakketjes met kalkoen en mangochutney
Bladerdeegpakketjes met kalkoen en mangochutney

=18pxDe mangochutney maakt van deze bladerdeegpakketjes iets heel lekker en bijzonder . 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 190°C.

Maak de chutney:
- Pel en snipper de ui. Schil de mango's en snij het vruchtvlees in blokjes. Stoof de ui, gember en mosterdzaadjes 2 à 3 minuten aan in €n scheutje olijfolie.

2 Voeg er dan de stukjes mango, de suiker en de rozijnen aan toe. Overgiet met de wijnazijn en breng verder op smaak met €n snuifje zout. Laat 8 à 10 minuten al roerend sudderen tot het de gewenste dikte heeft. Laat afkoelen en verdeel over gesteriliseerde bokalen.
3 Snij acht cirkels uit de vellen bladerdeeg.
4 Snij de kalkoen in blokjes. Bak ze kort aan in olijfolie. Verdeel samen met een lepel chutney over het bladerdeeg en vouw de randen toe tot een half maantje. Bestrijk de randjes met water en druk goed aan met een vork.
5 Zet 25 à 30 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
6 Serveer de rest van de mangochutney apart bij de bladerdeegpakketjes. Werk af met enkele blaadjes waterkers.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top