1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Ovenkip met sjalot

Ovenkip met sjalot

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-11-2020

Ingrediënten 4 personen


1 kip (scharrelkip)
500 g sjalotten
2 knoflook teentjes
2 takjes verse rozemarijn
15 cl droge witte wijn
1/2 tl paprikapoeder
olijfolie
peper
zout



Ovenkip met sjalot
Ovenkip met sjalot

Makkelijk en super lekker gerecht van kip uit de oven ; serveer er gestoomde aardappelen bij 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de sjalotten en de knoflook. Trek de rozemarijn in plukjes, doe ze samen met de sjalotten, de knoflook, peper, zout en 6 el olijfolie in een ovenschaal.
2 Kruid de kip met peper en zout en leg ze bij de sjalotten. Voeg de wijn toe en schuif 50 minuten in de oven: bedruip af en toe met de braadjus.
3 Roer het paprikapoeder los met 3 el olijfolie, bestrijk er de kip mee en zet nog eens 10 minuten in de oven.
4 Serveer de kip met de sjalotten en werk eventueel af met een plukje groen.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top