Ovenkip met sjalot

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 19-11-2020
  • Ovenkip met sjalot

    Ovenkip met sjalot

    Ovenkip met sjalot

Makkelijk en super lekker gerecht van kip uit de oven ; serveer er gestoomde aardappelen bij 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kip (scharrelkip)
500 g sjalotten
2 knoflook teentjes
2 takjes verse rozemarijn
15 cl droge witte wijn
1/2 tl paprikapoeder
olijfolie
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de sjalotten en de knoflook. Trek de rozemarijn in plukjes, doe ze samen met de sjalotten, de knoflook, peper, zout en 6 el olijfolie in een ovenschaal.
2 Kruid de kip met peper en zout en leg ze bij de sjalotten. Voeg de wijn toe en schuif 50 minuten in de oven: bedruip af en toe met de braadjus.
3 Roer het paprikapoeder los met 3 el olijfolie, bestrijk er de kip mee en zet nog eens 10 minuten in de oven.
4 Serveer de kip met de sjalotten en werk eventueel af met een plukje groen.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten