Italiaanse amandelkoekjes super snel gemaakt en verslavend lekker
- Italiaans, Banket
- 10-20 min.
Ik kan de hoeveelheid koekjes die uit het deeg kunnen worden gemaakt een beetje moeilijk bepalen omdat het ook afhangt van de grootte van de koekjes. Ik had in ieder geval een trommel vol.
We hebben er al behoorlijk wat van gegeten en ik ben vergeten mijn net gebakken koekjes te tellen.
Ingrediënten 12 recipe.people
125 gram zachte boter50 gram poedersuiker
1 ½ eetlepel vloeibare honing
mespunt zout
125 gram gezeefde bloem
75 gram amandelschaafsel
poedersuiker
Benodigdheden
Mixerbeslagkom
bakpapier
lepeltje
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Boter, poedersuiker, honing en zout door elkaar mixen tot het mengsel bijna wit ziet. Bloem en amandelschaafsel erdoor mixen.
Met een theelepel kleine hoopjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat scheppen op wat afstand van elkaar.
In het midden van de voorverwarmde oven plm. 15 minuten bakken tot lichtbruin. Hoiu de koekjes in de gaten want elke oven is anders.
Koekjes laten afkoelen en dan nog bestrooien met wat poedersuiker.
En dan lekker smikkelen.
Serveertip
Kan ook met andere noten die je dan wel vooraf grof moet hakken voordat ze dor het deeg gemengd worden.