1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Italiaanse amandelkoekjes super snel gemaakt en verslavend lekker

Italiaanse amandelkoekjes super snel gemaakt en verslavend lekker

Deze amandelkoekjes zijn verslavend lekker en super snel gemaakt.
Deze amandelkoekjes zijn verslavend lekker en super snel gemaakt.
  • Italiaans, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-11-2020

Ik kan de hoeveelheid koekjes die uit het deeg kunnen worden gemaakt een beetje moeilijk bepalen omdat het ook afhangt van de grootte van de koekjes. Ik had in ieder geval een trommel vol.
We hebben er al behoorlijk wat van gegeten en ik ben vergeten mijn net gebakken koekjes te tellen.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 12 personen


125 gram zachte boter
50 gram poedersuiker
1 ½ eetlepel vloeibare honing
mespunt zout
125 gram gezeefde bloem
75 gram amandelschaafsel
poedersuiker


Verder heb je nodig


Mixer
beslagkom
bakpapier
lepeltje

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Boter, poedersuiker, honing en zout door elkaar mixen tot het mengsel bijna wit ziet. Bloem en amandelschaafsel erdoor mixen.
Met een theelepel kleine hoopjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat scheppen op wat afstand van elkaar.
In het midden van de voorverwarmde oven plm. 15 minuten bakken tot lichtbruin. Hoiu de koekjes in de gaten want elke oven is anders.
Koekjes laten afkoelen en dan nog bestrooien met wat poedersuiker.
En dan lekker smikkelen.

Serveertip

Kan ook met andere noten die je dan wel vooraf grof moet hakken voordat ze dor het deeg gemengd worden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top