1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Knolselder in zout

Knolselder in zout

  • Belgisch, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-11-2020

Ingrediënten 4 personen


1 knolselder
2,5 kg grof zeezout



Knolselder in zout
Knolselder in zout
Knolselder in zout
Knolselder in zout

Lekker als tussendoortje of als bijgerecht . Zowel koud als warm te serveren en opvallend hoe lekker het resultaat is na 4 uur oventijd !  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Was de knolselder proper onder stromend water.
2. Doe een bodem zeezout in een gietijzeren pot en plaats de knolselder op het zout.
3. Snij 4 stukken aluminiumfolie van 50 cm lang.
4. Plaats de aluminiumfolie rond de knolselder in de pot. De folie moet ± 30 cm uit de pot steken.
5. Vul nu verder aan met zeezout, tot de knolselder volledig bedekt is.
6. Vouw nu de aluminiumfolie over de knolselder zodat deze goed is ingepakt .
7. Bak in de oven op 160°C gedurende 4 u. Na 4 u is de knolselder gaar.
8. Open de folie en breek de zoutkorst open. Haal de knolselder uit de zoutkorst.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top