Knolselderfrietjes met groene mayonaise

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Knolselderfrietjes met groene mayonaise

    Knolselderfrietjes met groene mayonaise

    Knolselderfrietjes met groene mayonaise

Lekker als tussendoortje of als hoofdgerecht 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 knolselder
frituurolie
1,5 dl mayonaise met citroen
100 g waterkers
100 g jonge spinazieblaadjes
20 g platte peterselie
citroensap
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwijder de steeltjes van de waterkers en peterselie. Blancheer ze samen met de spinazieblaadjes gedurende 2 minuten.
2. Giet ze af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken en hak fijn.
3. Meng door de mayonaise en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
4. Schil de knolselder, snij in plakken en daarna in frietjes.
5. Verwarm de frituurolie op 170°C. Laat de knolselderfrietjes 5 à 7 minuten bakken. Haal ze eruit.
6. Verwarm de frituurolie naar 190°C en bak de knolselderfrietjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
7. Serveer onmiddellijk met groene mayonaise.

Bron

spar

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten