1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Knolselder gegratineerd in de oven

Knolselder gegratineerd in de oven

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-11-2020

Ingrediënten 2 personen


1 knolselder
1 tl ras el hanout
1 tl komijnpoeder
100 g gerookt spek in reepjes
2 el zure room
nootmuskaat
2 lente-uitjes
olijfolie
bieslook



Knolselder gegratineerd in de oven
Knolselder gegratineerd in de oven

Makkelijk en hartig gerecht uit de oven 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kruidenolie:
-meng 4 el olijfolie met ras el hanout en komijnpoeder.

-Was de knolselder en snij de onderkant eraf. Bestrijk de knolselder met de kruidenolie.
-Doe de knolselder in een gietijzeren pot met deksel.
-Plaats de pot in de oven en bak de knolselder in 1,5 tot 2 u gaar op 190°C.
-Hol de knolselder uit maar laat nog een dikke rand aan de knolselder.

-Bak de gerookte spekblokjes kort aan in wat olijfolie.
-Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
-Prak de knolselderpulp grof en meng met de gebakken spekblokjes, lente-ui en zure room. Kruid met peper, zout en versgeraspte nootmuskaat.
-Vul de uitgeholde knolselder op met het knolseldermengsel en besprenkel met olijfolie.

-Gratineer in de oven op 200°C tot goudbruin.
-Werk af met wat fijngesneden bieslook.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top