1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Knolselder alla Milanese

Knolselder alla Milanese

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-2020

Ingrediënten 4 personen


1/2 kg knolselder
50 g boter
80 g geraspte Parmezaanse kaas
4 eetlepels broodkruim of panko
200 g mozzarella
5 dl passata
1 ui
2 teentjes look
2 takjes verse oregano
olijfolie
bosje verse basilicum
pilipili



Knolselder alla Milanese
Knolselder alla Milanese

Lekker knolselder gerecht uit de oven ,  op zijn Italiaans

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Pel de ui en de teentjes look. Snipper beide fijn.
2. Rits de blaadjes oregano van de takjes en hak ze fijn. Fruit de ui- en looksnippers in olijfolie. Overgiet met de passata en voeg de oregano toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten
sudderen op een laag vuur.
3. Breng de saus op smaak met versgemalen peper, pilipili en zeezout. Scheur de helft van de basilicumblaadjes en strooi ze erover. Schep door de saus.
4. Schil de knolselder en snij in fijne plakken van ongeveer 5 mm.
5. Beboter een ovenschaal. Schik een laag knolselderplakjes op de bodem. Bestrooi met Parmezaanse kaas en enkele stukjes boter. Leg een volgende laag knolselder erop, bestrooi met Parmezaanse kaas en enkele stukjes boter. Maak zo laagjes tot de schaal vol is.
6. Giet de warme tomatensaus erover. Schik de in plakjes gesneden mozzarella erop. Bestrooi met broodkruim en de rest van de Parmezaanse kaas. Verdeel de rest van de boter in stukjes erop.
7. Plaats 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat, indien nodig, nog even kleuren onder de grill. Werk af met wat fijngesnipperde basilicum.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top